İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koruma Kararı – Tedbir Nafakası Talepli Dilekçe Örneği

 

İSTANBUL { } AİLE MAHKEMESİ SAYIN HÂKİMLİĞİ’NE

 

 

Adli Müzaheret ve Tedbir Nafakası Taleplidir

 

KORUMA KARARI

İSTEYEN        :

VEKİLİ            :

             (Adres Anttetedir.)

KENDİSİNE KARŞI

KORUMA TALEP

EDİLEN        :

KONU            : Müvekkilenin kendisine karşı koruma talep ettiği eşinden gördüğü fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet nedeni ile Sayın Mahkemenizden 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca ilgili tedbirlerin alınması hakkında talep ve beyanlarımızın sunulmasını havidir.

AÇIKLAMALAR    :

  1. Adli Müzaheret talepli dosyamız ………………. tarihinde ……………. Barosu Adli Yardım Bürosuna müracaat ile tarafıma tevdii olmuştur. Davacı Müvekkil, sosyo-ekonomik durumunun harç, vergi ve sair giderleri ödemeye elverişli olmaması nedeniyle HMK’nın 336. maddesi uyarınca ADLİ MÜZAHERET kurumundan faydalanması talebi ile iş bu dava açılması zaruriyeti hasıl olmuştur.

     

  2. Davacı . ile davalı .; 2006 yılından bu yana “…………………adresinde evli olarak yaşamaktadırlar. Sürekli şiddet ve hakaretlerle geçen bu evlilikten tarafların, 16 yaşında bir kızı, 7 ve 14 yaşında 2 oğlu olmak üzere ; 3 çocuğu olmuştur.

     

  3. Müvekkil henüz 16 yaşında çocuk yaşta davalı tarafından kaçırılarak zorla evlendirilmiştir. Müvekkilin tehditlerden dolayı herhangi bir şikayete bulunmayarak evlenmek zorunda kalmıştır. Davalı yan evlilikten bugüne kadar, davacıya defalarca kez şiddet uygulamış, tehdit etmiş, sürekli küçük düşürücü hareketler ve sinkaflı sözlerde bulunmuştur. Müvekkil Namusum kirlenmesin saikıyla ve çocuklarının olması hasebiyle evliliğini bunca olumsuzluklara rağmen ayakta tutmaya çalışmıştır.

     

  4. Çocuklarda zaman zaman davacı tarafından sözlü ve psikolojik olarak şiddette maruz kalmışlardır. Aryıca Çocuklar, …………………… müvekkile uyguladığı fiziki, sözlü ve ve psikolojik şiddete her defasında şahit olup dolaylı olarak da şiddete maruz kalmışlardır. Bundan dolayı çocuklar da babalarından nefret edecek duruma gelmiştir. Çocuklar da psikolojik olarak çöküntüye girmiş ruh halleri tamamıyla bozulmuştur. Bu duruma dayanamayıp intihar girişiminde bile bulunmuşlardır.

 

  1. Davalı, müvekkili herhangi bir şikayete çocukları bir daha asla görmemekle tehdit ederek müvekkil üzerinde bir korku psikoloji yaratmıştır. Bundan dolayı müvekkil uzun süre bu duruma boyun eğerek katlanmak zorunda kalmıştır. Uygulanan bu şiddet ne ilk ne de son olmuştur.

     

  2. Ancak, Hem kendisi hem de çocuklarının şiddet görmesine ve bu duruma gelmesine dayanamayan müvekkil çocuklarını alıp İstanbul’a yerleşmiştir. ikametgahını yukarıda belirttiğimiz adrese alıp, maruz kaldıkları şiddetlerden olabildiğince uzaklaşmak istemiştir.

     

  3. Müvekkil İstanbul’a geldikten sonra, öfke ve kini daha da artan davalı ……………… baskı ve psikolojik şiddeti daha da artmış müvekkilin kendisini ve ailesini hem şahsen hem de çocuklar üzerinden tehdit etmektedir. Hatta, müvekkil şuan bulunduğu adreste bile çocuklarına ve kendine zarar verebileceğinden dolayı tek başına bir yere gidemediği gibi çocuklarını da tek başına dışarı gönderememektedir. Müvekkil can güvenliğinin olmamasından ve her gün tedirgin olmasından dolayı psikolojik çöküntü içerisine girmiştir.

     

  4. Çocuklar ortak velayetten dolayı mağdur olmaktadırlar. Şöyle ki, Çocukların ikametgah ve okul naklinin yapılabilmesi için müşterek velayet olan davalının muvafakatine ihtiyaç duyulmaktadır. Davalı bu konuda muvafakat etmemektedir. Çocukların yararı ile bağdaşmayan bu durumdan dolayı çocuklara ait velayetin tedbiren davacı anneye verilerek ilgili işlemlerin yapılmasına olanak sağlanması gerekmektedir. Zira velayetin ana baba tarafından birlikte kullanması çocukların zararına olacaktır. bu nedenle Çocukların velayetinin tedbiren davacı müvekkile verilmesin doğrultusunda karar verilmesini talep etmekteyiz.

     

     

  5. Şiddet mağduru davacı şuan aktif olarak çalışmamaktadır. Herhangi bir geliri bulunmayan müvekkil çocukları ile beraber zorluk çekmektedir. Adli Yardımdan yararlanan müvekkile için açılacak boşanma davası ve neticelenmesi sürecinin sonuna kadar Mağdurun yaşam düzeyi ve çocukların durumu dikkate alınarak davalının makul bir miktarda TEDBİR NAFAKASINA hükmedilmesini de talep etmek zarureti hasıl olmuştur

     

  6. Son olarak müvekkil tarafından adli yardım yararlanarak açılacak olan boşanma davası söz konusu olduğundan davalı adına tescili olan aile konutunun başka bir kişiye devredilmesi de kuvvetle muhtemeldir. Böyle bir devrin engellenmesi için davalı yan adına tescili olan, ……………………. adresindeki taşınmaza tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulmasını talep etmemiz zaruri olmuştur.

 

SONUÇ VE İSTEM    : Yukarıda arz ve izah edilen sebepler ışığında;

  • Davalı tarafından davacıya yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasının engellemesine,
  • Davalının, davacının yaşamış olduğu konuttan ve bulunduğu yerden derhâl UZAKLAŞTIRILMASI İLE KONUTA YAKLAŞTIRILMAMASINA,
  • Davalı Mustafa DEMİR, davacının çocuklarına yaklaşmaması, tedbiren ÇOCUKLAR İLE İLİŞKİSİNİN KESİLMESİNE
  • Davalı adına kayıtlı olan taşınmaza AİLE KONUTU ŞERHİ konulmasına
  • Çocukların VELAYETİNİN TEDBİREN DAVACI MÜVEKİLE verilmesine
  • Şiddet uygulayan aynı zamanda evin geçimini sağlayan ve ekonomik olarak katkıda bulunan kişi olması sebebiyle çocuklarında göz önüne alınarak davalının tedbir süresince TEDBİR NAFAKASINA hükmedilmesine,

        Karar verilmesini saygılarımla bilvekale arz ve talep ederim.

 

 

 

Davacı Vekili,

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir