İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PERSONEL TAŞIMA SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ

PERSONEL TAŞIMA SÖZLEŞMESİ

 

Madde 1 – Taraflar;

 

Aşağıda bilgileri yer almakta olan; …… ……… (bundan sonra “işveren” olarak anılacaktır) ile ……….. …….. (bundan sonra “taşıyıcı” olarak anılacaktır) ve .……. …….. ile …… ……(bundan sonra “sürücü” olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki koşullarla bir personel taşıma sözleşmesi imzalanmıştır.

 

İŞVERENİN;

 

Unvanı:

Adı Soyadı:

Adresi:

 

 

TAŞIYICININ;

 

Unvanı:

Adı Soyadı:

Plaka No:

Adresi:

Telefon No:

 

 

SÜRÜCÜLERİN;

 

Adı Soyadı: …….. ………. (…. …. …. plakalı aracın sürücüsü)

 

Adı Soyadı: …….. ………. (…. …. …. plakalı aracın sürücüsü)

 

 

Madde 2 – Konu;

 

İşbu sözleşmenin konusu, taşıyıcının ….. ….. …… ve ….. ….. ….. plakalı araçları ile işverenin yukarıda belirtilen adreste bulunan fabrikasında çalışan personelinin belirli saatlerde taşınması işidir.

 

Madde 3 – Sözleşmenin süresi

 

…../…../….. tarihinde imzalanmış olan sözleşmenin süresi … ay/yıldır. Bu sözleşme tarafların istemeleri üzerine yılbaşında yenilenir. Eğer yenilenmezse önceki yılı takip eden takvim yılı içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere geçerliliği devam eder.

 

Madde 4 – Taşıyıcının Yükümlülükleri;

 

Taşıyıcı servis yapılacak saatten …. dakika önce belirtilen yerde hazır bulundurulacaktır.

 

Her aracın taşıma kapasiteleri belirtilecek, kapasitenin üzerinde personel taşımayacaktır. (Taşıyıcıların araç kapasitesi………..kişiliktir.)

 

Taşıyıcı sözleşmede belirtilen araçlar dışında şirkete yazılı bilgi vermeden başka bir araç ile personel nakli yapamaz.

 

Taşıyıcı, hemen tamiri mümkün olmayan bir şekilde aracın arızalanması halinde, personeli en erken biçimde başka bir araç ile yukarıda belirtilen fabrikaya ulaştırılacaktır. İşi biten işçileri yerleşim yerlerine götürmek için de aynı kural geçerlidir. Arızalı aracın yerine ikame edilen aracın cinsi ve sürücünün nitelikleri bu sözleşmeye uygun olacaktır.

 

İşveren veya vekili işyeri servis saatlerini düzenlemekte serbest olup taşıyıcı bu taşıma planına uymakla yükümlüdür.

 

Taşıyıcı, personel taşıması sırasında trafik kurallarına ve şirketin vereceği yazılı veya sözlü talimatlara uymayı kabul ve taahhüt eder. Taşıyıcıya bağlı araçlar şehir dışında …km/saat, şehir içinde ….. km/saat süratle seyretmek ve şirketin görevlendireceği araç ve sorumlusunun uyarılarını dikkate almak zorundadır.

 

Taşıyıcı araçlara kaza ve koltuk sigortası yaptıracak ve poliçenin fotokopisini işyerine verecektir.

 

Trafik veya diğer resmi ve yarı resmi kurumlarda gelecek cezalar sürücüler ve taşıyıcıya aittir.

 

Taşıyıcı araçlarını ehliyeti yeterli sürücülere kullandıracaktır. Yetersiz ehliyet ve araç kullanımı sırasında meydana gelebilecek kazadan taşıyıcı sorumludur.

 

Personelin inme-binme esnasında sağlıklı dağıtımından taşıyıcı ve araç sürücüleri sorumludur.

 

İşçi servisi yapıldığı sırada işyeri personelinin dışında yolcu alınması yasaktır.

 

Madde 5 – İşverenin Yükümlülükleri;

 

İşveren, personelin taşıması karşılığı olarak taşıyıcıya aylık ……….-TL ödeyecektir. Bu ücret ayda en fazla ………..adet servis hizmeti içindir. Servis sayısında artış olduğu takdirde servis başına ücret kadar fazla ücret ödemesi yapılır. Her yılın ….. ve ….. aylarında taşıma ücretinde iyileştirmeye gidilecektir.

 

Yakıta zam geldiğinde zam oranının ../.. ü oranında taşıma ücretine ilave edilecektir.

 

Madde 6 – Sözleşmenin sona ermesi;

 

Taraflar işbu sözleşmeyi herhangi bir sebebe bağlı olmaksızın … ay önceden yazılı bildirmek suretiyle her zaman sona erdirebilir.

 

Madde 7 – Uyuşmazlıkların Çözümünde Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri;

 

Taraflar, işbu sözleşmenin yorumu ve uygulamasından doğabilecek her türlü uyuşmazlıkta yetkili yargı mercilerinin …..Mahkeme ve İcra Müdürlükleri olduğunu kabul ve beyan etmişlerdir.

 

Madde 8- Tebligat;

 

Taraflar sözleşmenin 1. maddesinde yer alan adreslerin tebligata açık adresleri olduğunu ve bu adreslere yapılacak her türlü tebligatın geçerli ve yasal sayılacağını ve adreslerde meydana gelen değişikliklerin … gün zarfında taraflarına yazılı olarak duyurulacağını, aksi halde sözleşmede yazılı adreslere yapılacak tebligatların tarafları bağlayacağı ve geçerli yasal tebligat olacağını peşinen kabul etmişlerdir.

 

Madde 9 – Yürürlük;

 

9 (dokuz) maddeden ibaret ….. nüsha düzenlenmiş ve taraflarca okunup serbest iradeleri ile imza altına alınmış olan işbu sözleşme, imza altına alındıktan sonra …/…../…. tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girer.

 

 

 

 

İŞVEREN                                          TAŞIYICI                            ARAÇ SÜRÜCÜSÜ       

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir